Chat

Blogg

I Ustekveikja-bloggen finner du artikler om smått og stort – aktuelle saker og gode tips. Med nærmere 30 års erfaring som strømselskap vet vi et og annet lurt om strøm, kraft og fornybar energi. Vi deler gledelig vår strømkunnskap med deg.

markedskommentar

Mens vi venter på vårsmeltingen

April måned var i hovedsak kjøligere enn normalt til tross for at de høye temperaturene i midten av måneden fikk noen folk til å finne frem kortbuksene sine for en kort periode. Så langt i 2021 har strømprisen vært vesentlig høyere enn de rekordlave prisene vi så i fjoråret.

Les mer next
markedskommentar

Væravhengige strømpriser

2021 har vært et år preget av tidvis høye priser. Dette ble mer tydelig siden 2020 var et år med særdeles lave kostnader på strøm.

Les mer next
markedskommentar

Strømprisen på vei mot «normalen»

Det kalde vinterværet førte til forbruksrekord og høye priser i februar måned. Strømprisene svinger, og akkurat nå er det vær, vind, temperatur og fyllingsgrad i vannmagasinene som er med på å bestemme prisene.

Les mer next
markedskommentar

Markant økning i strømprisen!

Både temperatur, nedbør og vind har innvirkning på strømprisen i Norge. Forbruket av strøm øker betraktelig når kulden setter inn, og den kjølige starten på 2021 har innledet året med vesentlig høyere strømpriser.

Les mer next
markedskommentar

Den kjølige starten på året gir høyere strømpriser

Værmeldingene ble både kaldere og tørrere. Lavtrykkene som vi fikk mest av på Østlandet ble byttet ut med høytrykk som bredte seg sørover og ga kaldt og vindstille vær også nedover på kontinentet. I skrivende stund må vi kunne si at 14 dagers varselet ser kaldere ut i slutten av perioden, kanskje det er vinteren som nå kommer.

Les mer next
markedskommentar

Mild og våt november

Laveste pris i november fikk vi den 22.11, med en systempris på NOK 13,80/MWh. Etter det steg prisene igjen. Vi opplever store prisforskjeller spesielt i Sør-Norge i forhold til våre tilstøtende områder. På dager med lite vind, er forskjellene veldig tydelige. Forklaringen er begrensninger i nettet i tillegg til revisjoner på kjernekraften i Sverige.

Les mer next