Chat

Blogg

I Ustekveikja-bloggen finner du artikler om smått og stort – aktuelle saker og gode tips. Med nærmere 30 års erfaring som strømselskap vet vi et og annet lurt om strøm, kraft og fornybar energi. Vi deler gledelig vår strømkunnskap med deg.

markedskommentar

Strømprisen på vei mot «normalen»

Det kalde vinterværet førte til forbruksrekord og høye priser i februar måned. Strømprisene svinger, og akkurat nå er det vær, vind, temperatur og fyllingsgrad i vannmagasinene som er med på å bestemme prisene.

Les mer next
markedskommentar

Markant økning i strømprisen!

Både temperatur, nedbør og vind har innvirkning på strømprisen i Norge. Forbruket av strøm øker betraktelig når kulden setter inn, og den kjølige starten på 2021 har innledet året med vesentlig høyere strømpriser.

Les mer next
markedskommentar

Den kjølige starten på året gir høyere strømpriser

Værmeldingene ble både kaldere og tørrere. Lavtrykkene som vi fikk mest av på Østlandet ble byttet ut med høytrykk som bredte seg sørover og ga kaldt og vindstille vær også nedover på kontinentet. I skrivende stund må vi kunne si at 14 dagers varselet ser kaldere ut i slutten av perioden, kanskje det er vinteren som nå kommer.

Les mer next
markedskommentar

Mild og våt november

Laveste pris i november fikk vi den 22.11, med en systempris på NOK 13,80/MWh. Etter det steg prisene igjen. Vi opplever store prisforskjeller spesielt i Sør-Norge i forhold til våre tilstøtende områder. På dager med lite vind, er forskjellene veldig tydelige. Forklaringen er begrensninger i nettet i tillegg til revisjoner på kjernekraften i Sverige.

Les mer next
aktuelt

Uvdal Strøm

I tråd med endringer i kraftbransjen er det bestemt fra myndighetene at selskap som leverer både nett og strøm må skille disse ut i egne selskap fra 1. januar 2021. Dette kan være en omfattende og dyr prosess for mindre selskaper. Uvdal Kraftforsyning har valgt å inngå en samarbeidsavtale med en god nabo fra Geilo, Ustekveikja Energi.

Les mer next
aktuelt

UstekveikjaFondet

Vi heier på lokale lag og foreninger! Fra UstekveikjaFondet kan lag og foreninger søke om bidrag til for eksempel aktiviteter, konserter, teater, idrettsarrangement, friluftsliv eller andre spennende tiltak.

Les mer next