aktuelt

Solid samarbeid gjennom mange år

Publisert 28.6.2022, sist oppdatert 26.1.2023

– Hadde det ikke vært for Ustekveikja Energi ville det vært vanskelig å drive idrettslag i Hol. Samarbeidet med Ustekveikja gjør en enorm forskjell for et lite idrettslag.

Runar Tufto, leder i styringsgruppa i Hol idrettslag, snakker varmt om generalsponsoren Ustekveikja Energi. Han er klar på at uten støtten fra den lokale strømleverandøren ville ikke Hol hatt et blomstrende idrettslag med stor deltakelse og mye aktivitet.

Bidrag til glede for mange

Tufto forteller at det tette samarbeidet har vart i over 15 år. Bidragene er mer enn kjærkomne og brukes til det som er nødvendig av drift, utstyr, oppgraderinger og vedlikehold.

– Det er høy aktivitet i det lille idrettslaget vårt, forteller Tufto. Vi har både skøytegruppe, fotballgruppe, sykkelgruppe, allidrett, svømming og tilbud om felles toppturer. Og folk i alle aldre er med. I tillegg driftes både skøytebanen og to lysløyper ved hjelp av den gode dugnadsånden i Hol IL, bekrefter han.

– I øystre Hol er vi vel omkring 900–1000 innbyggere og ca 600 av dem er med i idrettslaget. Det er jo en solid prosentvis deltakelse, smiler Runar Tufto. Han forteller at det nå er over 30 barn i alderen 5–10 år som spiller fotball i Hol IL. Spillerne er fordelt på to aktive fotballag.

– Begge fotballagene våre stiller i serien i Hallingdal, også skal de jo delta på Knøttecup´en på Torpo, sier Tufto.

Lang torsdagstradisjon

Videre forteller Runar Tufto om Torsdagsløpet som er en stolt tradisjon i Hol idrettslag.

– Det har eksistert i over 40 år – på torsdagskveldene gjennom vintersesongen. Da er det skøytetrening for store og små, man kan gå på tid hvis man vil og det serveres kveldsmat etterpå. Da er det temmelig fullt her, masse energi og stor stemning. Og det er ingen øvre eller nedre aldersgrense, da stiller ivrige skøyteløpere fra 3–73, forklarer han.

Ved hjelp av støtte-isbjørner kan ivrige unger i Hol IL bli trygge på isen, enten de går og dytter eller sitter på. (Foto: privat)

Ved hjelp av støtte-isbjørner kan ivrige unger i Hol IL bli trygge på isen, enten de går og dytter eller sitter på. (Foto: privat)

Trappemidler

For flere år siden ble idèen om en treningstrapp luftet, og byggingen skulle skje på dugnad. Ustekveikja Energi bidro med nødvendige midler så prosjektet kunne realiseres og Energitrappa i Hol ble et faktum. Hvert år i september arrangeres det trappeløp opp de 408 trinnene, rekorden innehar fortsatt tidligere skøyteløper Håvard Bøkko med 54,5 sekunder.

Ustekveikja gjør det mulig

På spørsmål om hvilken rolle Ustekveikja Energi har spilt når det gjelder det store aktivitetspark-prosjektet som Hol IL er i gang med, svarer Runar Tufto bestemt:

– Det hadde ikke engang vært mulig å tenke på uten den faste støtten fra Ustekveikja.

Siv Nesfossen, markedsansvarlig hos Ustekveikja Energi, forteller at de er glade for å kunne medvirke til aktivitet og fellesskap gjennom støtten til Hol idrettslag.

– Det er flott å følge med på det fantastiske engasjementet og alt arbeidet som gjøres for lokasamfunnet, for ungene i Hol IL og for morgendagens idrettsutøvere, sier Nesfossen. Vi heier på Hol idrettslag, gleder oss over å kunne bidra og ønsker lykke til med ny aktivitetspark…