på lag med geilo il

Ustekveikja støtter lokale talenter

Publisert 20.1.2023, sist oppdatert 20.1.2023

I Ustekveikja er vi opptatt av lokal vekst og utvikling. Både at Geilo, Hol og de andre bygdene her oppe i dalen utvikler seg videre. Men også på individnivå. Derfor samarbeider vi med Geilo IL om Ustekveikja-stipendet, som bidrar til at lokale idrettstalenter kan vokse og blomstre.

Ustekveikja-stipendet – støtte til lokale juniortalenter

Barn og ungdom er framtida. Derfor gir det stor mening i å bidra til at barn og unge kan utvikle seg i lokalmiljøene våre. Ustekveikja-stipendet ble opprettet i 2016. Med stipendet går vi inn og støtter flere av de lovende juniortalentene som finnes i kommunen vår. Bidraget er økonomisk og går til utøvere mellom 16–19 år (i tilskuddsåret). 

Noen statutter eller forutsetninger har vi satt sammen med Geilo IL:

  • Vi gir støtte til utøvere på juniornivå, som viser ekstra interesse
    for idretten sin og hevder seg
  • Vi gir også støtte til de som hevder seg på et godt nivå,
    regionalt eller nasjonalt i sin aldersklasse
  • Vi gir støtte til enkeltutøvere i lagidrett som utmerker seg spesielt
  • Vi gir også støtte til hele lag som utmerker seg spesielt i idretten sin
  • Stipendmottakere skal bidra positivt til det sosiale miljøet i idrettslaget
  • Stipendmottakere skal være gode forbilder for de andre utøverne i klubben

Flere toppidrettsutøvere

Av alle talenter vi har støttet så langt er det flere som har blitt toppidrettsutøvere. Det gjør oss både glade og stolte å se hva de får til. Ikke minst hvordan de har utviklet seg. Èn ting er den fysiske endringen. Men kanskje enda viktigere den store, indre veksten med personlighet, egenskaper og talenter. Det foregår en kontinuerlig modning, med tilpasninger og stadige forbedringer. Noe kommer nesten helt av seg selv, mye gjennom hard trening.

Bli kjent med stipendutøveren Kamilla Espeli Olsen

Energi i alle former

Det er også flott å se alle idrettene som finnes her oppe på fjellet. Det spilles ball i alle slags varianter, fra bordtennis til fotball. Noen holder på med turn, andre trives best på sykkelsetet. Geilos stabile snøforhold gir ideelle forhold for vinteridrett. Det er gøy å se barn fulle av energi ute i langrennsløypa og konsentrerte blikk på skiskytterstadion. Balansekunst i slalomløypa. 

Disse har fått stipend fra Ustekveikja 2017–2021

Våre stipendutøvere er mange og representerer flere idretter. Med de ultimate vinterforholdene vi har her oppe står vinteridretter i en særstilling. Her er oversikt over de som har mottatt vårt stipend i perioden 2017–2021:

Snowboard: Elise Herleiksplass, Joacim Skogheim, Jonas Mørk Danielsen, Bettina Roll, Daniel Håkonsen Nore, Ine Marie Misund, Maria Mylius, Stine Espeli Olsen, Torjus Fossgård Snare, Acasia Rose, Sander Danielsen, Kamilla Espeli Olsen, Mads Koldrup

Skiskyting: Filip Fjeld Andersen, Mathias Skrede, Rasmus August Schiellerup, Øystein Markegård, Åsne Skrede, Tobias Slåtto, Synne Herheim, Anna Espeli, Vilde Slåtto, Erik Espeli

Freeski: Mikkel Brusletto Kaupang, Thomas Bondli Lauvrud, Bjørn Roness, Marte Opsahl, Sondre Eide Sataøen, Ola Gullstein

Alpint: Adalbjørg Lilly Hauksdottir, Stine Sjåstad, Synne Gaustad Kvinlog, Lea Uthus, Matthias Kristinsson, Mille Gaustad Kvinlog, Aksel Strømberg, Ester Birkisdottir, Bjarni Tor Hauksson 

Sykkel: Sondre Ferl Runningshaugen

For å bli vurdert som stipendmottaker fyller man først ut en stipendsøknad sammen med trener. Skjemaet finnes på geiloil.no i menyen under informasjon og dokumenter/stipendsøknad.

I Ustekveikja tenker vi at all aktivitet er flott og godt for kropp og sjel. I tillegg til Ustekveikja-stipendet gir vi også generell støtte til lokale lag og foreninger i hele Hallingdal, gjennom UstekveikjaFondet. For oss gir det stor mening i å bidra til at lokalmiljøene våre utvikler seg positivt. Det gir oss rett og slett ekstra energi!