Chat

Den varme julekalenderen

Et rart år går mot slutten. Ingen vet hvordan 2021 blir. Uansett ønsker vi å senke skuldrene inn mot desember. I hele førjulstiden deler Ustekveikja varmende tips og idéer som tar stria ut av jula. Bli med i vår lune julekalender.

24. desember

Vi støtter luftens helter. Vår julegave på kr 10.000,– går til Norsk Luftambulanse. God jul!

Hver dag redder Norsk Luftambulanse liv. De jobber for å styrke den akuttmedisinske behandlingen utenfor sykehusene, og for at mennesker som har behov for det skal få best og raskest mulig behandling.

23. desember

På tide å pynte hele huset med personlig julepynt!

Lille julaften er selveste pyntedagen. Bruk all den fine pynten du lagde for noen dager siden. Juletreet blir ekstra staselig med smykker og pepperkakefigurer. Kanskje får fuglene et julenek også? Nå kan jula bare komme!

22. desember

Dra ut på tur med pølsegrilling på bål etterpå. Både varmt, og godt.

Et par timer ute gjør underverker om du skulle merke tendenser til julestress. Aking, eller en tur i skog og mark er en sikker vinner når det gjelder uteaktiviteter. Du holder varmen, samtidig som du får fine roser i kinnene. Topp dagen med pølsegrilling på bålet, og du er klar for siste innspurt før jul. 

21. desember

Bygg en snømann. Det er gøy samtidig som den er 100 % fornybar.

Bruk pinner til å lage armer med, steiner til øyne og munn. Gulroten gir perfekt nese, og hvis den fryser kan du låne den skjerfet ditt. En annen morsom idé er å ha litt konditorfarge i snøen og lage snøfigurer. En julenisse som hilser velkommen ved inngangspartiet, for eksempel?

20. desember

Vi støtter Trygg Trafikk med en førjulsgave på kr 5.000,–.

Trygg Trafikk jobber for at sikkerheten skal være så god som mulig for alle som ferdes i trafikken. De bidrar til å opplyse og spre viktig kunnskap om trafikksikkerhet. Kjør trygt hjem til jul!

19. desember

Er dette året du skal hogge ditt eget juletre? Husk å avtale med grunneier først.

Det er noe sjarmerende med å traske ut i skogen, peke seg ut det fineste treet og ta det med seg hjem. Dessuten er det god mosjon som gjør at du holder varmen. Husk å avtale med grunneier før du hogger.

18. desember

Snurr julefilm! 

En god julefilm hører jula til. Hvem blir vel lei av «Alene Hjemme» for eksempel? Popp popkorn og klipp ut hjemmelagde kinobilletter for å hente frem den ekte kinofølelsen.

17. desember

Tid for juleverksted! La barna lage julepynt mens de voksne reparerer ødelagte klær og ting. Da sparer dere både penger og miljøet.

Lag papirstjerner til vinduene sammen med barna. Det gjør hjemmet personlig og hyggelig. Sy julestrømper av gamle gardiner. Gjenbruk er både trendy og smart. Lag juletrepynt av kongler, hyssing, gamle aviser m.m. Det finnes egentlig ingen grenser for hva man kan lage. På den måten slipper du å kjøpe nytt, og sparer både milljøet og penger.

16. desember

Samle vennengjengen og kjør digital førjulsquiz!

Alle kan for eksempel skrive noen fleip eller faktasetninger om seg selv, så kan dere se hvor godt dere kjenner hverandre, og bli enda bedre kjent.

15. desember

Lag snølykter ute – det varmer hjertet og sprer lys og hygge i nabolaget.

Er snøen kram, er det superkoselig å ta med barna ut for å lage snølykter. De kan lages i utallige varianter, og du får muligheten til å bruke opp gamle lysstumper. De lyser kjempefint med LED-lys også!

14. desember

Del på varmen under dynen – ren gjenvinningskraft!

Og du har kanskje også hørt om tiltrekningskraft? En romantisk jule-date kan heve temperaturen mange hakk!

13. desember

Vi støtter Sykehusklovnene i adventstiden med kr 5.000,–.

Sykehusklovnene gir barn og unge på sykehus lysglimt i hverdagen med humor og lek. Forskning viser at latter reduserer smerte og stress. Sykehusklovnene er et positivt avbrekk for både barna og pårørende i en tøff virkelighet.

12. desember

Bak lussekatter til Luciafesten.

Etterpå sprer ovnsvarmen varme til huset samtidig som det fylles med duften av nystekte boller.

11. desember

Ull er gull! Gå en lang tur med din beste venn! 

Med ull holder du deg god og varm, og du kan gå lange turer i den friske desemberlufta. Inviter med deg en god venn en kveld det er stjerneklart, og la juleroen senke seg.

10. desember

Vedfyring i en rentbrennende vedovn gjør godt både for kropp og sjel. Og du sparer strøm.

Vedfyring er både lunt og trivelig i desemberkulda. Ved er en fornybar ressurs. Bytt til en moderne vedovn, for den er mye mer energieffektiv enn de gamle ovnene. Ikke bare bruker de mindre ved når du fyrer. De forurenser også minimalt, som er godt for miljøet. Sist men ikke minst sparer du strøm.

9. desember

Julegavetips: Strikk sokker til hele gjengen!

Så kan de holde varmen vinteren igjennom. Dessuten er det ekstra stas å få noe som er laget med kjærlighet og i tillegg er bra for miljøet. Om du er nybegynner på strikking, kan du jo starte med skjerf!

8. desember

Pepperkakehus hører julen til.

Bak drømmehuset ditt, og fyll det med stemningsfullt LED-lys. 

7. desember

Julegavetips: Gi bort en opplevelse til jul! 

Opplevelser gir minner, og det er en super julegave til den som har alt. Dessuten får man tid sammen. Et restaurantbesøk, en konsert, eller en tur i skibakken er morsomt for hele familien.

6. desember

Vi støtter Kirkens Bymisjon med en førjulsgave på kr 5.000,–.

Kirkens Bymisjon er en ideell organisasjon som er tilstede i byer over hele landet. De jobber for at mennesker som strever med hverdagen skal oppleve omsorg, respekt og rettferdighet.

5. desember

Lag noe godt til noen du er glad i!

Duften av brente mandler, nybakte pepperkaker eller en kopp julegløgg er en super måte å glede andre på. Det trenger ikke være perfekt, det er tanken som teller!

4. desember

«Rockin´Around The Christmas Tree». Dans deg både varm og glad!

Skru opp volumet på favorittjulelåta di, og lag litt disco-stemning hjemme i stua. Gøy for både store og små.

3. desember

Det er om vinteren man bruker mest strøm. Senk temperaturen med 1˚C og spar ca. 5 % av oppvarmingskostnadene.

Visste du at ca. 60 % av alt varmeforbruk skjer i perioden november–mars? Skru ned varmen og spar strøm. Tull deg inn i et deilig ullpledd, til en varm kopp kakao. Så får du litt mer å rutte med til julehandelen.

2. desember 

Send litt juleglede i posten. Skriv et koselig kort!

Ingenting er koseligere enn å åpne postkassa i desember og finne et julekort som både varmer og gleder. Skriv et kort til en venn du ikke har sett på lenge, til naboen, og til hele slekta.

1. desember

«Vi tenner våre lykter når det mørkner». Bruk LED-lys for å spare energi.

Endelig er desember her, og vi elsker å pynte både inngangsparti, trær og flaggstang med julelys. Det er lurt å bytte ut de gamle lyslenkene med energieffektiv LED-belysning med mange års levetid.