Chat

Aktuelt – om strøm og energi

I Ustekveikja-bloggen finner du artikler om smått og stort. Aktuelle saker og gode tips. Med nærmere 30 års erfaring som strømselskap vet vi et og annet lurt om strøm. For eksempel strømpris, strømmarked, kraft og fornybar energi. Les også om våre lokale samarbeid. Vi deler gledelig vår strømkunnskap med deg.

markedskommentar

Lav fyllingsgrad gir priskobling med kontinentet

Fortsatt en svekket hydrologisk balanse i Sør-Norge, høye brenselspriser og sen snøsmelting har preget prisbildet gjennom april. Dersom det kommer et like rikelig tilskudd til hydrobalansen som vi hadde i januar/februar vil det kunne endre situasjonen drastisk. Det er mye som kan skje fremover med strømprisen, men med varmere vær vil forbruket falle og dermed også kostnaden for mange forbrukere som er avhengige av strøm til oppvarming.

Les mer next
markedskommentar

Markedskommentar mars - Tørt, og en mulig vårknipe

Det kom et realt væromslag ved utgangen av måneden, der temperaturene falt drastisk. Kulden ser ut til å henge i en god periode, og vil utsette smeltingen av snø, og dermed kunne føre til en såkalt «vårknipe» der det blir et underskudd på vann i magasinene, før smeltingen tiltar.

Les mer next
aktuelt

BORI forlenger samarbeidsavtalen med Ustekveikja Energi.

Vi har hatt et godt samarbeid siden oppstart i 2019 og forlenger nå avtalen med ytterligere 3 år.

Les mer next
markedskommentar

- Invasjon løfter strømprisene

Grunnet en meget god hydrobalanse i våre nordlige områder og flaskehalsproblematikk vil strømprisene der fortsatt forbli lave en god stund fremover. Systemprisen vil nok kunne bli påvirket av en sterk hydrobalanse i Nord, men her i Sør vil vi nok slite med høye tyske priser så lenge krigen varer.

Les mer next
strømnytt

Markedskommentar februar 2022

Fortsatt ubalanse i systemet gir store prisdifferanser på strøm. Skjevfordelingen av vannet mellom sør og nord gjør at vi fortsatt har lave strømpriser i nord.

Les mer next
på lag med geilo il

Energien og humøret på topp

Drikkestasjonene underveis i Skarverennsløypa er kjærkomne oaser for de fleste. En pause og litt påfyll av energi, så er du klar for turen videre. 

Les mer next
  • ...