Chat

Aktuelt

I Ustekveikja-bloggen finner du artikler om smått og stort – aktuelle saker og gode tips. Med nærmere 30 års erfaring som strømselskap vet vi et og annet lurt om strøm, kraft og fornybar energi. Vi deler gledelig vår strømkunnskap med deg.

strømnytt

Markedskommentar oktober 2021

Realt høstvær legger en demper på prisene. Oktober fortsatte i samme spor som avslutningen av september med milde temperaturer, mye nedbør og tidvis vindfullt. Gjennom måneden kom det 66% mer nedbør enn normalt for oktober.

Les mer next
strømmarked

Fakta om strømmarkedet – Norske strømpriser og hvordan prisene settes

Strømpriser … I tider med billig strøm, slik som i 2020, bryr de færreste seg om dem. Men strømpris engasjerer også. Straks de gjør et byks kommer gjerne spørsmålene. Vi er opptatt av at strøm skal være så forståelig som mulig. I denne artikkelen går vi i dybden rundt strømprisene. Vi forklarer de viktigste prismekanismene og oppklarer forhåpentligvis det du lurer på. 

Les mer next
strømmarked

Derfor vil vi ha regn nå – Noen fakta om strømpriser

Strømpriser er ikke alltid like lette å forstå seg på. Det er mange faktorer som påvirker prisene og mange fagbegreper. I Ustekveikja er vi opptatt av at strøm skal være så forståelig som mulig. Det er særlig viktig i tider med høy strømpris, slik som nå.

Les mer next
strømnytt

- Sterke råvarer gir høye nordiske priser

Første halvdel av september fortsatte trenden for året, med et tørrere vær enn normalt. Mot slutten av måneden kom det tidvis mye nedbør, som sørget for å bidra til en bedret hydrobalanse. Temperaturen sank gjennom måneden, men lå noe over normalen for september.

Les mer next
strømnytt

- Vinterpriser på sommeren?

August fortsatte den tørre trenden med flott sommervær, men med en og annen dag med større nedbørsmengder. I august fikk vi se hva en svak hydrobalanse koster når det ikke er nedbør eller vind i siktet. Med lite vann i magasinene prises vannet opp mot alternativet som er tyske kull- og gass-priser.

Les mer next
markedskommentar

Sommervær og strømpriser

Juni ga oss tørt og varmt sommervær. Det gode været gjør imidlertid sitt til at strømprisene holder seg på et relativt høyt nivå for årstiden.

Les mer next
  • ...