Chat

Aktuelt

I Ustekveikja-bloggen finner du artikler om smått og stort – aktuelle saker og gode tips. Med nærmere 30 års erfaring som strømselskap vet vi et og annet lurt om strøm, kraft og fornybar energi. Vi deler gledelig vår strømkunnskap med deg.

aktuelt

Kompensasjonsordning for høye strømpriser

Satsene for desember er klare, og kompensasjonen blir trukket fra den månedlige regningen for nettleie. Har du strøm og nettleie på èn faktura fra oss vil du se din kompensasjon under nettleiedelen på regningen. Har du separat nettfaktura vil kompensasjonen komme på denne, og ikke på strømregningen fra oss.

Les mer next
strømnytt

- Fortsatt prisoppgang, men har man sett toppen?

Som alltid er det været som styrer her i nord, og med store væromslag kan situasjonen endre seg raskt. Slik det ser ut nå vil prisene komme ned på et mer «normalt» nivå når vi kommer ut i andrekvartal etter vårsmeltingen.

Les mer next
strømmarked

Fakta om strømmarkedet – Norske strømpriser og hvordan prisene settes

Strømpriser … I tider med billig strøm, slik som i 2020, bryr de færreste seg om dem. Men strømpris engasjerer også. Straks de gjør et byks kommer gjerne spørsmålene. Vi er opptatt av at strøm skal være så forståelig som mulig. I denne artikkelen går vi i dybden rundt strømprisene. Vi forklarer de viktigste prismekanismene og oppklarer forhåpentligvis det du lurer på. 

Les mer next
strømmarked

Derfor vil vi ha regn nå – Noen fakta om strømpriser

Strømpriser er ikke alltid like lette å forstå seg på. Det er mange faktorer som påvirker prisene og mange fagbegreper. I Ustekveikja er vi opptatt av at strøm skal være så forståelig som mulig. Det er særlig viktig i tider med høy strømpris, slik som nå.

Les mer next
strømnytt

Fra høst til vinter

Markedskommentar november 2021: Etter en våt oktober (ny nedbørsrekord i Bergen!?) så har hydrobalansen igjen gått nedover i løpet av november. Prisene har som et resultat av dette gått i motsatt retning.

Les mer next
strømnytt

- Sterke råvarer gir høye nordiske priser

Første halvdel av september fortsatte trenden for året, med et tørrere vær enn normalt. Mot slutten av måneden kom det tidvis mye nedbør, som sørget for å bidra til en bedret hydrobalanse. Temperaturen sank gjennom måneden, men lå noe over normalen for september.

Les mer next
  • ...