Chat

Aktuelt – om strøm og energi

I Ustekveikja-bloggen finner du artikler om smått og stort. Aktuelle saker og gode tips. Med nærmere 30 års erfaring som strømselskap vet vi et og annet lurt om strøm. For eksempel strømpris, strømmarked, kraft og fornybar energi. Les også om våre lokale samarbeid. Vi deler gledelig vår strømkunnskap med deg.

markedskommentar

- Fremdeles billigst strøm i nord – enda dyrere i sør

Det er fortsatt dyrt med kraft om dagen, men om noe har endret seg i løpet av måneden er det usikkerheten til hva som vil skje. Så lenge krigen varer, er det vanskelig å se for seg at prisene blir regulert ned til et rimelig/akseptabelt nivå. Hvis vi for eksempel skulle få en våt og mild høst sammen med en maks pris på gass, vil allikevel bildet se litt annerledes ut.

Les mer next
markedskommentar

- Billig strøm nordpå og dyrt i Sør-Norge

Vi kan håpe på en våt og mild høst. Det vil hjelpe ressurssituasjonen som i øyeblikket er anstrengt i Sør-Norge. Prisdifferansen på mellom nord og sør vil vedvare så lenge det er overskudd av vann i nord.

Les mer next
markedskommentar

- Høye strømpriser og fortsatt turbulens

Markedskommentaren for juni måned viser at det er stor ubalanse i vannressursene mellom nord og sør i Norden. Strømprisen i juni var den laveste hittil i år i nord, men fortsatt høy i sør.

Les mer next
aktuelt

Solid samarbeid gjennom mange år

– Hadde det ikke vært for Ustekveikja Energi ville det vært vanskelig å drive idrettslag i Hol. Samarbeidet med Ustekveikja gjør en enorm forskjell for et lite idrettslag.

Les mer next
strømnytt

Lave strømpriser i nord og store svingninger i strømprisen i sør

Gjennom mai måned opplevde Nord-Norge fortsatt lave strømpriser. I Sør-Norge så vi store svingninger i pris, fra 272,49 EUR/MWh den høyeste timen og ned til 0,72 EUR/MWh.

Les mer next
strømnytt

Lav fyllingsgrad gir priskobling med kontinentet

Fortsatt en svekket hydrologisk balanse i Sør-Norge, høye brenselspriser og sen snøsmelting har preget prisbildet gjennom april. Dersom det kommer et like rikelig tilskudd til hydrobalansen som vi hadde i januar/februar vil det kunne endre situasjonen drastisk. Det er mye som kan skje fremover med strømprisen, men med varmere vær vil forbruket falle og dermed også kostnaden for mange forbrukere som er avhengige av strøm til oppvarming.

Les mer next
  • ...