aktuelt

Pressemelding

Publisert 3.10.2023, sist oppdatert 19.3.2024

Ustekveikja Energi Holding AS blir en del av YVE AS.

Ustekveikja Energi Holding AS som er 100% heleid av Hol kommune går inn på eiersiden til kraftkonsernet Yve AS. Datterselskapet Ustekveikja Energi AS blir et selvstendig videreført selskap under kraftkonsernet Yve AS fra 01.01.2024.

Ustekveikja Energi ble startet allerede i 1992 og har lang erfaring som strømleverandør. Selskapet har over tid bygget seg opp bred og relevant kompetanse i kraftmarkedet, tar stort samfunnsansvar og har et godt omdømme. Ustekveikja har hovedkontor på Geilo og er en stor arbeidplass i Hol kommune. Ustekveikja har også et regionskontor i Oslo.

Gjennom felles eierskap og flere sterke merkevarer som Kraftriket og Polarkraft har Yve siden 2021 tatt posisjoner som kraftomsetningsselskap. Ustekveikja Energi og YVE har en lik verdiplatform og samarbeidet ønskes velkommen hos begge parter. 

Lokale arbeidsplasser ivaretas og kontorene til Ustekveikja Energi på Geilo og i Oslo opprettholdes. Ustekveikja Energi får gjennom avtalen tilgang til både større fagmiljøer og utvikling av nye produkter og tjenester som vil komme kundene til gode. Ustekveikja Energi har en sterk lokal forankring og en sterk lokal og stedvis nasjonal merkevare. Merkevaren videreføres i Yve-konsernet.

– Konkurransesituasjon i strømmarkedet har vist at vi har behov for å være en del av noe større. Sammen med Yve skal merkevaren Ustekveikja vokse og bli sterkere, sier Jan Olav Helle Trillhus, administerende direktør i Ustekveikja Energi Holding.

Det at merkevaren beholdes gjør også at det ikke blir noen store endringer for kundene våre. De vil beholde strømavtalen sin og vil fortsatt møte de samme kjente rådgiverne når de tar kontakt med oss.

Anders Kvamme, administrerende direktør i Yve sier dette om Ustekveikja Energi;

- Med mer enn 30 år som strømleverandør er Ustekveikja Energi blant de sterkeste merkevarene i bransjen. Selskapet tilfører oss svært kompetente medarbeidere som vil styrke vår organisasjon.

Jan Olav Helle Trillhus presierer at det er datterselskapet Ustekveikja Energi som blir en del av YVE-familien. Drift av kraftverk, eiendom og annet holdes igjen i morselskapet Ustekveikja Energi Holding.

Avtalen innebærer at Ustekveikja Energi Holding overdrar aksjene i Ustekveikja Energi til Yve, og får eierandel i konsernet Yve.