Publisert 5.3.2021, sist oppdatert 25.2.2022
Det kalde vinterværet førte til forbruksrekord og høye priser i februar måned. Strømprisene svinger, og akkurat nå er det vær, vind, temperatur og fyllingsgrad i vannmagasinene som er med på å bestemme prisene.
Februar startet kjølig, og med en høy andel elektrisitet som går til oppvarming førte dette til forbruksrekord i Norge 4. februar, som senere ble slått av enda en rekord 12. februar. Gjennomsnittlig spotpris for de som bor på Østlandet var 68,13 øre/kWh (inkl. mva). Til sammenligning var prisen i desember 2020 under halvparten av dette.
Mot slutten av februar fikk vi mildere temperaturer, mer nedbør og mer vind. Forbruket ble redusert og prisen fulgte etter. Den litt kjøligere perioden nå i starten på mars etterfølges av lavtrykk med litt mildere vær igjen på søndag, og etter det ser det igjen ut til å bli forbigående kaldere. Med andre ord, været er litt vekslende om dagen og det gjør at vi vil få en del variasjon også i spotprisene. Når det er sagt, så har vi nok sett de høyeste spotprisene på denne siden av sommeren.
Ønsker du å følge med på strømprisene time for time har du god oversikt i vår KundeApp, der pris for neste døgn er tilgjengelig fra kl 13 dagen før.
Markedskommentaren for juni måned viser at det er stor ubalanse i vannressursene mellom nord og sør i Norden. Strømprisen i juni var den laveste hittil i år i nord, men fortsatt høy i sør.
Les merGrunnet en meget god hydrobalanse i våre nordlige områder og flaskehalsproblematikk vil strømprisene der fortsatt forbli lave en god stund fremover. Systemprisen vil nok kunne bli påvirket av en sterk hydrobalanse i Nord, men her i Sør vil vi nok slite med høye tyske priser så lenge krigen varer.
Les mer