aktuelt

Strømsparing på hytta - senk kostnaden og øk komforten

Publisert 18.3.2024, sist oppdatert 20.3.2024

For mange nordmenn er hytter og fritidshus en kjær eiendom, enten det er ved fjell eller sjø. Disse stedene er ofte destinasjoner for avslapning og rekreasjon, og i perioder som vinterferie, påske og sommerferie kan strømforbruket være betydelig.

Hva bruker vi strøm til på hytta?

I dag er hytter ofte utstyrt med moderne fasiliteter som vaskemaskin, oppvaskmaskin, TV, datamaskiner og elektriske kjøretøy, i tillegg til oppvarming og belysning. Strømforbruket på hytter brukes hovedsakelig til oppvarming, belysning og varmtvann.

Flere kjører elbil og lader denne under hytteturen, noe som også får opp strømforbruket på hytta. Som kunde i Ustekveikja Energi kan du skaffe deg smartlading gjennom Ustekveikja-appen for  å lade bilen når strømprisen er rimeligst.  

Spar penger ved å bruke strømmen når den er rimeligst

De fleste hytteeiere er klar over at strømstøtten ikke gjelder for hytter og fritidsboliger. Dette gjør at det er enda viktigere å ha et bevisst forhold til sitt eget forbruk, og ikke minst vite hva strømprisen er til enhver tid. I Ustekveikja-appen kan du enkelt følge med på forbruket ditt, og du kan se hva strømprisen er til enhver tid.

Smarte strømkunder kan spare mye ved å bruke strøm når prisen er rimeligst. Kanskje bør du vente en time eller to med å sette på oppvaskmaskinen, eller sette bilen på lading. - Følg med i Ustekveikja-appen!

Se strømforbruket på hytta i sanntid – spar penger på nettleien

Husk at det ikke lønner seg å bruke for mye strøm samtidig. Når man ankommer hytta setter vi gjerne på full varme, lager mat og lader bilen. Det kan bli dyrt. Ved å fordele forbruket jevnere, vil «strømtoppene» bli redusert og det samme vil nettleien. Med tjenesten LIVE kan du se hva strømforbruket ditt er i sanntid, og du får varsling dersom strømforbruket ditt er høyt.  

LIVE gir deg bedre kontroll og du kan gjøre tiltak for å redusere strømregningen din. LIVE bestiller du enkelt i Ustekveikja-appen. 

Vedovn, panelovn, varmepumpe eller solceller?

Det er en deilig følelse å komme inn i en varm hytte etter en lang dag ute. Valget av oppvarmingskilde spiller en avgjørende rolle for komforten på hytta. 

Mens vedovn kan være en kostnadseffektiv løsning, kan det også være verdt å vurdere installasjon av en varmepumpe. Ved å erstatte gamle panelovner med moderne varmepumper, kan man ikke bare redusere kostnadene, men også nyte godt av smarte funksjoner som lar deg kontrollere varmen etter tid på døgnet.

Varmepumpe er en energieffektiv og miljøvennlig løsning som passer godt for hytter. Den kan bidra til å redusere strømforbruket betydelig, og du kan få inntil fem ganger mer varme for pengene enn med vanlige panelovner. Ustekveikja kommer snart med tilbud om kjøp av varmepumpe med mulighet for rentefri nedbetaling over strømregningen.

Hvilken strømavtale bør jeg velge på hytta?

Det kan lønne seg å samle strømavtalene dine hos oss. Vi hjelper deg med råd om hvilken strømavtale som passer best for deg.   

Ved å samle alle strømavtalene dine får du full oversikt i Ustekveikja-appen.  

Her kan man blant annet følge med på hva strømprisen er til enhver tid, se forbruk og kostnader, hva strømstøtten blir (hjemme) og få oversikt over faktura. Det er også enkel tilgang til dine kundefordeler, og best av alt den er helt gratis.  

Illustrasjon for fornybar