på lag med geilo il

Energien og humøret på topp

Publisert 4.2.2022, sist oppdatert 14.2.2022

Drikkestasjonene underveis i Skarverennsløypa er kjærkomne oaser for de fleste. En pause og litt påfyll av energi, så er du klar for turen videre. 

Foto: Fotograf Terje Bjørnsen

Nytt av året er Energistoppen. Ustekveikja Energi tar, sammen med alpingruppa i Geilo IL, ansvaret for drikkestasjonen ved Raggemyran, og er klare for å sikre alle de over 12.000 deltakerne en energiinnsprøytning før siste mila fram til mål.

– Vi har vært en av hovedsponsorene i mange år, og nå ville vi forsøke en ny vri på samarbeidet med Geilo IL og Skarverennet, forteller Siv Nesfossen som er markedsansvarlig i Ustekveikja Energi.

To glade deltakere i Skarverennet. Foto: Fotograf Terje Bjørnsen

Kraftstasjon med overraskelser

På spørsmål om hva løperne kan vente å møte på Energistoppen, svarer Nesfossen at det er en energigivende pause og påfyll som gjelder.

– Slitne kropper skal kunne hvile seg i liggestoler og lazybags. Selvsagt blir det servering av ulike typer energidrikke og litt forskjellig å bite i. Og du skal ikke se bort fra at det vanker noen energigivende overraskelser, smiler Nesfossen.

Unik opplevelse i eventyrlig fjellnatur

Å rigge til en drikkestasjon langt til fjells krever sitt. Fire driftige damer fra Ustekveikja Energi og dugnadsgjengen fra Geilo IL tar oppgaven på strak arm, og er på plass når de første løperne ankommer Energistoppen lørdag morgen. Og de skal selvsagt også være beredt til å heie på eliten når de fyker forbi.

– Skarverennet er et fantastisk arrangement og en unik opplevelse for alle som går, heier, sponser, jobber dugnad eller deltar på andre måter, sier Nesfossen. Vi i Ustekveikja gleder oss veldig til å være tilstede i fjellet og ta imot løperne som kommer innom for opplading på ulike vis. Energistoppen vil være åpen helt til 1700 så alle skal få nødvendig omsorg og påfyll, understreker Siv Nesfossen.

Fra Skarverennet med Hallingskarvet i bakgrunn. Foto: Fotograf Terje Bjørnsen

Opplading før siste energiuttak

Flere av Ustekveikja`s ansatte har gått Skarverennet mange ganger. Siv Nesfossen har selv gått turen fem ganger og hun har bare gode minner.

– Herlig skitur i t-skjorte, flotte snøforhold, hvit og vakker fjellheim, sol og vindstille og mange tusen glade skientusiaster er det jeg forbinder med Skarverennet, sier Nesfossen. Og akkurat slik har vi bestilt det i år! 

Dermed burde alt ligge til rette for å ta turen innom høyfjells-loung´en til Ustekveikja Energi, enten det er for avslapning, en god prat eller nødvendig påfyll. Uansett vil du lades med nok ustekveikjaenergi til å nå mål i god stil og med humøret på topp.