aktuelt

SOLKONTO: Selg strøm fra egen solenergi til oss

Publisert 6.6.2024, sist oppdatert 6.6.2024

Sola er toppen og den varmer både huset og kroppen. Ekstra bra for deg som har solceller på taket og kan produsere egen strøm. Med Ustekveikja Solkonto kan du selge strømmen din til oss, om du har overskuddsproduksjon fra ditt solcelleanlegg.

Ekstra spenning med solenergi og solkonto

I Ustekveikja heier vi litt ekstra på sola. Kanskje ikke så rart ettersom vi holder til på Geilo, der vi har sol året rundt. Det er godt å kjenne på varmen og lyset vi får fra denne fantastiske energikilden. Som strømleverandør synes vi også at solenergi er utrolig spennende. Derfor tilbyr vi en strømavtale for de som produserer egen strøm – Ustekveikja Solkonto.

Vi kjøper solkraft av deg

Ustekveikja Solkonto gjør det mulig for deg å selge strøm til oss. I praksis kjøper vi strøm fra overproduksjon av solkraft til spotpris time for time. 

Spar med Ustekveikja Solkonto

I Norge er det best solforhold om sommeren. Derfor blir også mesteparten av solcellekraft produsert i sommerhalvåret. Samtidig forbrukes det lite strøm om sommeren, som gir et kraftoverskudd. Dette overskuddet kan du spare på din Ustekveikja Solkonto og selv velge når og hvordan du ønsker å få det utbetalt. En mulighet er å spare hele overskuddet til desember eller en annen måned der strømmen er dyr. Et annet alternativ er å ta deler av summen som fratrekk på hver faktura. Solkonto gir deg med andre ord fleksibilitet.

Flere fordeler med solcelleanlegg

Mange har fått øynene opp for solenergi og lager sin egen strøm med solceller. Det er flere gode grunner til å montere solcellepanel på tak eller en vegg:

  • Gratis, selvforsynt strøm – sola koster ingenting
  • Forutsigbare kostnader – til forskjell fra strøm til markedspris
  • Kortreist strøm – solcellepanel kan monteres på både tak og vegg, nær deg selv
  • Fornybar strøm – solkraft kan brukes om og om igjen
  • Bærekraftig strøm – sola er en bærekraftig energikilde for framtiden
  • Trygt og robust – solcelleanlegg er helt trygge, enkle å installere og krever minimalt med vedlikehold
  • Lydløs strømproduksjon – solenergi lager ingen lyd, i motsetning til vindkraft
  • Lang levetid – solcellepanel har lang levetid, gjerne langt utover garantien

Solpanel eller takstein av solcellepanel

Om du vurderer å montere solcellepanel, er det flere muligheter. Først av alt velger de fleste å legge dem på hustaket. Her finnes det også solcellepanel formet som takstein. Skal du likevel skifte ut taket slår du altså to fluer i en smekk. Det finnes ellers flere verktøy for å beregne hvilke takflater som egner seg best for solenergi. Har du en låve eller en annen bygning med stor veggflate vil solceller på vegg være et godt valg. Flere leverandører tilbyr også bygningsintegrerte solcellepanel som tåler vær og vind.

Solceller er en langsiktig investering, men som gir forutsigbare kostnader. Samtidig finnes det støtteordninger fra Enova for smarte energi- og klimatiltak som solenergi. Solkonto fikser du enkelt ved å kontakte oss, når solpanelene er på plass.